На дороги в 2020 году потратят рекордные 85 млрд — глава "Укравтодора" Кубраков

На дороги в 2020 году потратят рекордные 85 млрд — глава "Укравтодора" Кубраков
Сейчас 90-95% всех украинских дорог находятся в неудовлетворительном состоянии

"Укравтодор" ставит своей целью отремонтировать в 2020 году более 6000 км дорог, из которых 2000 км — местные дороги. Для этого планируется привлечь рекордную сумму — 85 млрд грн.

Об этом в Facebook сообщил глава "Укравтодора" Александр Кубраков, который в понедельник вместе с премьер-министром Украины Алексеем Гончаруком и министром инфраструктуры Украины Владиславом Криклием представил план на 2020 год.

По его словам, этот год станет переломным для дорожной отрасли.

"Сейчас 90-95% всех украинских дорог находятся в неудовлетворительном состоянии. И около половины из них нуждается в полном обновлении. Дальше так продолжаться не может", — отметил Кубраков.

Глава "Укравтодора" уверен, что поставленной цели удастся достичь благодаря новым подходам. Так, по его словам, на предприятии внедрена жесткая и прозрачная кадровая политика.

Укравтодор презентував плани оновлення доріг на 2020 рік

На відновлення українських доріг Уряд України планує залучити 85 мільярдів гривень, це дозволить відремонтувати більше 6 тис. км доріг, з них — 4 тис. км загальнодержавного значення. «Ми усвідомлюємо амбітність своїх планів. 6 тис. км доріг за один рік – це рекорд для сучасної України, тим паче мова йде не тільки про ремонти та будівництво, але і впровадження сучасних бізнес-процесів, ІТ-інструментів, – це переосмислення всієї дорожньої галузі. Тому, окрім фінансування та постановки мети, ми пропрацювали інструменти, які забезпечать успішну реалізацію усіх планів» – зазначив Alexander Kubrakov, керівник Державного агентства автомобільних доріг України. За словами Олександра Кубракова, у цьому році ремонт і будівництво доріг фінансуватиметься з трьох джерел – Державного дорожнього фонду (близько 30 млрд грн), шляхом залучення коштів під державні гарантії (близько 20 млрд грн) та за рахунок додаткового фінансування (35 млрд грн). Для реалізації поставлених цілей Державне агентство автомобільних доріг України модернізує підходи на всіх етапах роботи: від оптимізації закупівельного процесу (типова тендерна документація та забезпечення рівних і чесних умов для всіх учасників), формування нової кадрової й антикорупційної політики (запуск системи KPI і оновлення керівного складу регіональних служб), розвитку ІТС (масштабування системи Зважування-в-русі на всю мережу українських доріг) до запровадження прозорих і незалежних механізмів оцінки якості робіт. Амбітні плани, масштабне фінансування й сучасні підходи в управлінні є гарантією того, що у 2020 році ми отримаємо якісні дороги на довгі роки з мінімізованими витратами з бюджету. «Для Уряду та команди Президента будівництво доріг — це топ-пріоритет. З 1 березня ми починаємо масштабне будівництво — у цьому році потрібно готуватися до максимально раннього початку сезону. Ми з боку органів державної влади спробуємо завершити всі бюрократичні процедури до цього моменту. Звичайно, не по всіх об’єктах, але по достатній кількості для того, щоб завантажити всі потужності бізнесу», — сказав Олексій Гончарук, Прем’єр-міністр України.

Posted by Укравтодор on Monday, January 27, 2020

"Уже обновили 70% руководящего состава служб автомобильных дорог в областях, а сейчас активно внедряем внутреннюю систему KPI и независимую оценку качества работ подрядчиков", — отметил он.

Кроме того, "Укравтодор" оптимизирует закупочный процесс: разрабатывает единые квалификационные требования, единую тендерную документацию, единый типовой договор.

Кубраков также рассчитывает на международное партнерство и внедрение современных решений: сотрудничество с IT-компаниями в сфере Big Data, smart-планирование с ориентацией на количественные и качественные показатели, развитие ИТС (интеллектуальной транспортной системы) и диджитилизацию процессов.

"Цели очень амбициозные. Но с той поддержкой, которую мы имеем от бизнеса, всех ветвей государственной власти и общественности — у нас все получится", — уверен глава "Укравтодора".

Ранее советник премьера Юрий Голик сообщил, что отныне "Укравтодор" будет строить каждую дорогу в течение одного года.