"Нафтогаз" зробив нову пропозицію власникам євробондів щодо відстрочення виплат

"Нафтогаз" зробив нову пропозицію власникам євробондів щодо відстрочення виплат

НАК "Нафтогаз" направить нові умови відтермінування виплат інвесторам в найближчі дні. З власниками євробондів планують погодити відстрочку виплат за ними на два роки. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на повідомлення біржі.

В новій пропозиції, на відміну від початкової пропонується відстрочити погашення та відповідно продовжити звернення на два роки не лише євробондів-2022, а й євробондів-2024 та євробондів-2026.

"Запитуване відстрочення термінів погашення та процентних платежів з погляду грошових потоків загалом відповідає умовам, запропонованим іншими українськими державними емітентами, та умовам, включеним у запит згоди, ініційований українським Сувереном 20 липня 2022 року", — наголошується в повідомленні.

"Нафтогаз" зазначає, що нову пропозицію погодив Кабмін, видавши відповідне розпорядження №670 від 1 серпня 2022 року. Інвестори повинні прийняти рішення щодо нових умов до 16:00 12 серпня, а збори та оголошення результатів призначено на 17 серпня.

Голова правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко уточнив, що для отримання згоди держателів єврооблігацій на перших зборах кворум повинен скласти 2/3 від загальної номінальної вартості єврооблігацій, а голоси "за" мають віддати 75% від учасників зборів.

Попереднього разу "Нафтогаз" не отримала згоди від кредиторів на відстрочку виплат за єврооблігаціями на суму 335 млн доларів. Погашення відсотків мало б відбутися 26 липня. Проте компанія не отримала від Кабінету міністрів дозвіл на здійснення такої виплати. 

26 липня Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" не змогла виплатити купон за своїми єврооблігаціями і таким чином увійшла до "жорсткого дефолту".

Джерело фото: ua.depositphotos.com