НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Новий очільник "Укренерго" озвучив свою головну задачу на посаді

Новий очільник "Укренерго" озвучив свою головну задачу на посаді
Олексій Брехт. Фото: "Укренерго"

З 5 вересня наглядова рада “Укренерго” призначила Олексія Брехта виконувачем обов'язків голови правління компанії замість звільненого Володимира Кудрицького.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Що відомо про Олексія Брехта

У компанії "Укренерго" Олексій Брехт працює 23 роки, а в енергетичному секторі загалом - 25 років. Останні два роки він був членом правління "Укренерго" та відповідав за експлуатацію, відновлення та розвиток мережі системи передачі.

В "Укренерго" зазначили, що компанія зберігатиме курс на залучення міжнародної допомоги для відновлення високовольтної мережі після атак РФ. Також серед цілей Укренерго - поглиблення інтеграції до європейського енергетичного простору.

"Головна задача на сьогодні - продовжуємо підготовку до опалювального сезону та відновлення об'єктів, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів", - наголосив Брехт.

У компанії додали, що чекатимуть прозорого обрання незалежної наглядової ради та призначення голови правління "Укренерго".

Звільнення Кудрицького з "Укренерго"

Нагадаємо, 30 серпня на Ставці головнокомандувача була озвучена вимога про звільнення голови правління Володимира Кудрицького.

2 вересня наглядова рада "Укренерго" провела позачергове засідання з ініціативи Кудрицького, який представив звіт щодо забезпечення захисту об’єктів високовольтної мережі під час російських атак та ситуації навколо компанії в публічній площині. Під час засідання більшість членів наглядової ради прийняли рішення про дострокове припинення повноважень Володимира Кудрицького як голови правління "Укренерго" за згодою сторін.

Додамо, що через звільнення Кудрицького у відставку вирішили подати голова наглядової ради "Укренерго" Данієль Доббені та член наглядової ради Педер Андреасен.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, звільнення голови правління наглядової ради і її члена означає, що під загрозою опинився весь орган.

Додамо, що посли країн "Великої сімки" нагадали Україні про важливість швидкого призначення в наглядову раду компанії "Укренерго" фахових незалежних експертів. Вони наголосили, що це "критично важливо для енергетичної безпеки України та довіри міжнародних партнерів".