Окупанти планують анулювати українські перепустки для персоналу ЗАЕС

Окупанти планують анулювати українські перепустки для персоналу ЗАЕС

Російські окупанти вимагають у співробітників Запорізької АЕС визначитися щодо підписання контракту з "Росатомом" та планують анулювати українські перепустки для персоналу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Окупанти виставили умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни Запорізької атомної електростанції, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з "Росатомом". Іншим працівникам ЗАЕС виставлено термін – до 1 грудня. Повідомлено, що найближчим часом будуть анульовані перепустки на станцію українського зразку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають. Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління).

Крім того, за даними розвідки, на даху п’ятого енергоблоку встановили обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки. На промисловій зоні ЗАЕС розміщено чергову зміну окупантів. Командний склад розосереджений по місту та проживає в квартирах місцевих мешканців, які виїхали.

Також повідомляється, що в тимчасово окупований Енергодар прибули так звані "кадирівці", які патрулюють групами по 15-20 осіб. Зв'язок в місті практично відсутній, переміщатися містом рекомендують з 09:00 до 15:00. Після 15:00 зростає вірогідність потрапити під фільтраційні заходи.

Нагадаємо, протягом декількох тижнів російські загарбники роблять усе, щоб примусити персонал Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі підписати контракти з фейковим підприємством АО "Эксплуатирующая организация "Запорожская АЭС", яким керує Росатом. Проте ця брехня не спрацьовує.

Раніше повідомлялось, що працівників Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі, які підпишуть контракт із "Росатомом", можуть мобілізувати до лав армії країни-агресора РФ.