НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Росіяни обстріляли енергетичні обʼєкти у семи областях

Росіяни обстріляли енергетичні обʼєкти у семи областях
Фото: ua.depositphotos.com

За минулу добу ворог атакував енергетичні обʼєкти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

Зазначається, що у Дніпропетровській та Харківській областях через обстріли були знеструмлення підстанцій та споживачів. Живлення частково відновлено.

У Донецькій області під час обстрілу знеструмлювалось кілька підстанцій, а також шахта. На момент інциденту у шахті залишались 74 працівники, усіх виведено на поверхню.

У Чернігівській області внаслідок обстрілу, відключились повітряні лінії, знеструмлювались 3,1 тисячі абонентів у 3 населених пунктах.

У Запорізькій області через бойові дії знеструмлювалось 40 споживачів, на ранок усіх заживлено. Всього через бойові дії без напруги 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті.

У Сумській області внаслідок авіаударів та артобстрілів з боку кордону РФ знеструмлено 1,7 тисячі абонентів у 7 населених пунктах.  Загалом без електропостачання залишаються 8,1 тисячі абонентів у 100 населених пунктах. 

У Херсонській області після ранкових обстрілів у м. Херсон додатково знеструмлено 659 абонентів. Загалом в обласному центрі без напруги 3951 споживач. В області після обстрілів без світла 1307 споживачів у одному населеному пункті. Загалом без електропостачання в області понад 27 тисяч споживачів у 46 населених пунктах.

Також повідомляється, що минулої доби енергетики відновили живлення для 17 328 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишалися без електропостачання 538 населених пунктів.

Водночас згідно з повідомленнями Міненерго та "Укренерго", сьогодні, 9 вересня, відключення електроенергії не плануються. Про будь-які зміни з енергопостачанням слід дізнаватися на офіційних ресурсах своїх обленерго.

У відомстві зауважили, що завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. 

Україна повернулась до відключень світла

Нагадаємо, 26 серпня російські військові здійснили одну із найбільших від початку повномасштабної війни ракетно-дронових атак на українську енергосистему.

З цієї причини "Укренерго" було змушене 26 серпня запровадити графіки аварійних відключень, щоб вберегти цілісність системи.

Детальніше про наслідки масованого удару і про те, якими будуть відключення у вересні, читайте у матеріалі Delo.ua.

Фото: ua.depositphotos.com