НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

46,42

46,29

Росіяни обстріляли енергетичні об’єкти у шести областях: відбулися масштабні знеструмлення

Росіяни обстріляли енергетичні об’єкти у шести областях: відбулися масштабні знеструмлення
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Через обстріли та бойові дії у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Рівненській та Черкаській областях за минулу добу відбулися масштабні знеструмлення.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Найбільш постраждали Вінницька, Полтавська, Рівненська та Черкаська області через удари безпілотників, що пошкодили повітряні лінії електропередачі.

Деякі регіони залишалися без електрики, проте завдяки оперативній роботі енергетиків більшу частину споживачів вже заживлено.

У Донецькій області через бойові дії відключилась повітряна лінія, але споживачі не залишались без живлення.

За останню добу електропостачання було відновлено для 9529 споживачів, проте на ранок ще 486 населених пунктів залишаються частково або повністю знеструмленими через наслідки бойових дій та технічні порушення.

Енергетики продовжують ремонтні роботи та готують систему до осінньо-зимового періоду, закликаючи українців економно використовувати електроенергію.

За даними "Укренерго", у суботу заходи обмеження споживання не плануються. Проте, громадян закликають користуватися потужними електроприладами у денні години – з 10:00 до 16:00.

Нагадаємо, 26 вересня через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Івано-Франківській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com