Тепла погода сприяє зменшенню споживання електроенергії, але дефіцит в системі суттєвий - "Укренерго"

Тепла погода сприяє зменшенню споживання електроенергії, але дефіцит в системі суттєвий - "Укренерго"
Фото: Depositphotos

Споживання електроенергії 19 січня прогнозується дещо меншим, ніж 18 січня через теплу погоду, але дефіцит потужності в енергосистемі зберігається суттєвий.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

"До всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення", - йдеться у повідомленні.

У компанії нагадали, що дефіцит в енергосистем зберігається через пошкодження електростанцій та високовольтної мережі внаслідок російських ракетних та дронових атак.

Зазначається, що 18 січня "Укренерго" завершило ремонт автотрансформатора на одній з підстанцій у Дніпровському регіоні. Також відновили вкотре пошкоджену лінію електропередачі, яка з’єднує Запорізьку атомну електростанцію з енергосистемою України і забезпечує її живлення.

Нагадаємо, армія РФ 14 січня під час масованого ракетного удару по Україні влучила в енергетичні об'єкти в Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях.

Гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко повідомив, що після російської атаки по об'єктам електроенергетики України виник значний дефіцит генерації в енергосистемі. Тому в регіонах будуть застосовувати екстрені відключення світла.

Джерело фото: Depositphotos