Біля Києво-Печерської лаври встановили сонячну електричну станцію

Біля Києво-Печерської лаври встановили сонячну електричну станцію

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" (НЗКПЛ) у відповідь на своє звернення отримав від іноземних і українських партнерів генератори, а також сонячну електричну станцію для енергозабезпечення заповідника.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба НЗКПЛ.

Уточнюється, що сонячну електричну станцію заповідник отримав завдяки співпраці з Українським центром мистецької допомоги (Україна – Німеччина).

За його сприяння 24 жовтня 2022 року між Національним заповідником "Києво-Печерська лавра", ТОВ "Науково-виробниче підприємство "ВОЛАНТІС" (Україна) та Німецько-українським товариством з економіки та науки було підписано договір про передачу, встановлення та налаштування сонячної електричної станції.

В результаті згодом на даху технічної будівлі НЗКПЛ встановили 194 сонячні панелі, з яких складається станція. Орієнтовно, завдяки роботі станції, у зимовий сонячний день економія електроенергії складатиме від 30 кВт на годину.

Нагадаємо, комісія для приймання-передачі Успенського собору та Трапезної церкви від Української православної церкви до держави завершила свою роботу 5 січня. Дві споруди повернули державі після того, як закінчився термін дії договору оренди з УПЦ (МП).

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній (ПЦУ) провів богослужіння на Різдво, 7 січня, вже в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.