НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

В Україні посилять контроль за підготовкою енергооб’єктів до зими

Лінія електропередачі
Фото: Couleur / Pixabay

Державна інспекція енергетичного нагляду посилить контроль за підготовкою енергооб’єктів до зими в регіонах України. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що на нараді з керівниками територіальних управлінь Державної інспекції енергетичного нагляду обговорено питання енергетичної безпеки, відновлення та захисту енергооб’єктів та посилення контролю за підготовкою енергетичних господарств учасників ринку до роботи в осінньо-зимовий період.

Повідомляється, що учасники зустрічі проаналізували стан виконання відновлювальних робіт на об’єктах енергетики, що зазнали значних пошкоджень внаслідок військових дій.

Наголошувалося на потребі вжиття управлінських заходів для прискорення темпів відновлення, контролю за своєчасним завершенням ремонтних робіт та належної підготовки мереж, щоб уникнути збоїв у постачанні енергоносіїв споживачам у холодні місяці.

Також Держенергонагляд звертає увагу на важливості належного контролю за виконанням усіх запланованих заходів з боку учасників ринку.

Також у відомстві переконані, що особливої уваги потрібно приділити забезпеченню стабільного та безпечного енергопостачання споживачам, а також справедливому розподілу електроенергії при діючих графіках погодинних вимкнень у разі їх застосування.

Раніше повідомлялося, що лише після виступу президента України Володимира Зеленського в ООН, де він підкреслив вразливість українських енергетичних об'єктів перед російськими ударами, "Енергоатом" уклав угоду на проектування і будівництво захисних споруд для Рівненської атомної електростанції.