НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,48

41,40

EUR

45,88

45,60

Внаслідок обстрілів були знеструмлення в чотирьох областях

Внаслідок обстрілів були знеструмлення в чотирьох областях
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Протягом останньої доби через ворожі обстріли та бойові дії, були зафіксовані знеструмлення в декількох регіонах України, зокрема у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Харківській областях.

Про це повідомили у Міненерго.

У Харківській області відбулося відключення кількох повітряних ліній через падіння безпілотного літального апарату, проте це не спричинило знеструмлення споживачів.

У Донецькій області внаслідок обстрілів були пошкоджені підстанції, що призвело до знеструмлення побутових споживачів та залізничної інфраструктури. Через це було тимчасово призупинено рух потягів.

Також у Сумській та Полтавській областях енергетики застосовували графіки аварійних відключень для уникнення перевантаження мереж після попередніх обстрілів.

На сьогодні тривають активні відновлювальні роботи енергооб'єктів та підготовка до осінньо-зимового періоду. Попри постійні атаки, енергосистема залишається збалансованою, проте ситуація ускладнюється через постійні пошкодження.

У Вінницькій та Житомирській областях споживачі також стикнулися з тимчасовими знеструмленнями через технологічні порушення. На щастя, в обох регіонах живлення було оперативно відновлено.

Енергетики закликають українців продовжувати ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години, щоб зберегти стабільність енергосистеми.

Україна продовжує відновлювати свою енергетичну інфраструктуру в умовах постійних загроз та руйнувань, спричинених війною.

Додамо, 4 жовтня через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Донецькій, Кіровоградській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Джерело фото: ua.depositphotos.com