НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,05

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,55

45,44

Знеструмлення через обстріли та погода: 511 населених пунктів залишаються без електрики

Знеструмлення через обстріли та погода: 511 населених пунктів залишаються без електрики
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

За минулу добу внаслідок бойових дій та обстрілів відбулося знеструмлення у кількох областях України. Постраждали Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Сумська та Харківська області.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Найбільші пошкодження зафіксовано у Запорізькій області, де через артилерійські обстріли постраждала повітряна лінія електропередач, що залишило без електрики 3222 споживачі.

У Сумській області, під час повітряної тривоги, відбулося тимчасове знеструмлення підстанцій, що призвело до зупинки енергопостачання підприємств та побутових споживачів у двох областях. Електропостачання вже відновлено.

Внаслідок обстрілів також відбулося знеструмлення у Харківській області, де постраждали підстанції та побутові споживачі.

Окрім бойових дій, несприятливі погодні умови стали причиною знеструмлення в 25 населених пунктах у Кіровоградській області, 8 – у Чернігівській та 6 – в Одеській області.

Минулої доби енергетики відновили електропостачання для 7809 споживачів, проте на ранок 12 жовтня 511 населених пунктів залишаються частково або повністю без електрики.

Попри постійні атаки ворога, українська енергосистема залишається збалансованою. Водночас енергетики продовжують активну роботу з відновлення енергооб’єктів та підготовки до осінньо-зимового періоду. У зв'язку з цим, громадян закликають ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання, особливо з 17:00 до 22:00.

В Міненерго нагадали, що 9 жовтня "Енергоатом" успішно завершив планово-попереджувальний ремонт на всіх АЕС, випередивши графік на 11 днів. Було виведено з планово-попереджувального ремонту ще один енергоблок однієї з АЕС, наразі триває поступове набрання його потужності.

Нагадаємо, за добу 11 жовтня через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

Джерело фото: ua.depositphotos.com