НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

АРМА розшукало активи компанії, що співпрацювала з російськими спецслужбами: скільки грошей конфіскували

АРМА
АРМА. Фото: facebook.com/arma.gov.ua

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило нерухомість та понад 100 млн гривень на рахунках компанії та її директора, які співпрацювали з російськими спецслужбами.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила очільниця АРМА Олена Дума. 

За її словами, на запит СБУ АРМА розшукало активи, що належали російській компанії та її директору, які діяли в одному з регіонів України.

"За даними органу досудового розслідування, російська компанія, використовуючи юридичну особу, зареєстровану в Україні, здійснювала розвідувально-підривну діяльність проти нашої держави, співпрацюючи зі спецслужбами ворога", - зауважила Дума.

Вона додала, що було виявлено житлову та нежитлову нерухомість, а також банківські рахунки, які належали компанії та її директору. На цих рахунках було виявлено понад 100 млн гривень, ймовірно отриманих, у тому числі, в результаті співпраці з країною-агресором РФ.

Як повідомила Дума, АРМА вже передало отримані дані органу досудового розслідування для вжиття відповідних заходів, зокрема накладення арешту на виявлені активи.

Раніше АРМА отримало в управління понад 2,2 млрд грн, які були арештовані на рахунках онлайн-казино, пов'язаного з представниками держави-агресора.