НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

В Кабміні розповіли, що буде з виплатами вчителям після підвищення військового збору

В Кабміні розповіли, що буде з виплатами вчителям після підвищення військового збору
Фото: ua.depositphotos.com

Зниження виплат вчителям на 3,5% після підвищення військового збору (ВЗ) з 1,5% до 5% є проблемним питанням з урахуванням невисокого розміру такої заробітної плати, тому буде здійснено спробу вирішити його в процесі ухвалення закону про державний бюджет на 2025 рік.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив віце-прем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми постараємося вирішити це питання під час ухвалення закону про бюджет на 2025 рік", - сказав він.

Федоров уточнив, що одним із можливих інструментів вирішення цієї проблеми може стати освітня субвенція.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт №11416-д, що передбачає підвищення податків. В документі передбачено підвищення військового збору з 1,5% до 5% на період до кінця року, у якому буде припинено воєнний стан.

Кабінет міністрів затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік

13 вересня Кабінет міністрів схвалив проєкт державного бюджету на 2025 рік, попри виклики, пов'язані з повномасштабною війною. Це вже третій бюджет, поданий під час воєнних дій.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, доходи очікуються на рівні 2 трлн грн, а видатки бюджету плануються на рівні 3,6 трлн грн. Тобто дефіцит становитиме 1,6 трлн.

Прем’єр-міністр додав, що пріоритет бюджету на наступний рік – це оборона та безпека країни і на ці цілі будуть направлені всі внутрішні ресурси. Зокрема, видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. Більше грошей буде виділено на українську зброю, техніку, дрони.

Серед інших пріоритетів були виділені соціальний захист та підтримка регіонів та бізнесу.

Фото: ua.depositphotos.com