НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,53

41,47

EUR

46,45

46,30

Українські хендмейд-виробники отримають доступ до міжнародної платформи Etsy

Українські хендмейд-виробники отримають доступ до міжнародної платформи Etsy
Ілюстрація: freepik

До нової програми Etsy Start, яка нещодавно стартувала в Україні і спрямована на підтримку малих і середніх підприємств, тепер можуть долучатися виробники хендмейду. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Програма має на меті допомогти українським виробникам хендмейд-продукції вийти на міжнародний ринок через Etsy та передбачає професійну допомогу та навчання необхідним навичкам для успішного розвитку на платформі.

Очікується, що участь у програмі допоможе збільшити обсяги продажів на $2 млн та створити нові робочі місця.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити форму до 1 жовтня 2024 року. Відібраних учасників оголосять 8 жовтня. У разі виникнення запитань у підприємців щодо подання заявок можна звернутися за адресою [email protected].

Для реалізації цієї ініціативи виділено майже 24 млн грн, що дозволить учасникам отримати професійну підтримку та необхідні навички для виходу на глобальний ринок.

Додамо, що в цілому робота на Etsy передбачає для українських бізнесів продаж товарів за кордон, в основному – США, Канаду та Європу. Це означає ведення власного магазину англійською мовою, правильне налаштування тегів для просування товарів на міжнародних ринках, оформлення магазину на платформі та відправлення товарів на дальні відстані.

Окрім цього, діяльність на Etsy передбачає комісію маркетплейсу в розмірі 6,5% від суми операції, а також додатково накладаються комісії платіжної системи (від 3% до 6,5% + фіксований збір у розмірі $0,30) та 2% комісії за виведення коштів на українські рахунки.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року в Україні запрацювала платіжна система Etsy Payments. Відтоді до маркетплейсу долучилися понад 14 тисяч українських продавців. Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" разом із Made in UA підтримала 100 українських виробників, що допомогло згенерувати бізнесам продажі на понад $5 млн та створити більш ніж 100 робочих місць.