НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Міноборони допустило до постачання у ЗСУ безпілотний евакуаційний транспортер Fохтас

Міноборони допустило до постачання у ЗСУ безпілотний евакуаційний транспортер Fохтас
Фото: Міноборони

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання Збройним Силам безпілотний логістично-евакуаційний транспортер Fохтас. 

Про це повідомляють у Міноборони.

Ця наземна роботизована платформа українського виробництва призначена для виконання логістичних завдань, включаючи евакуацію поранених з поля бою.

У відомстві зазначили, що наразі евакуацію поранених у ЗСУ здійснюють за допомогою різних засобів, зокрема бронетехніки, квадроциклів, мотоциклів з причепами, або ж ручних нош. Проте універсальних засобів для евакуації немає, і бойові медики обирають транспорт залежно від умов.

"Fохтас вирізняється своєю майже безшумною роботою та низьким силуетом (до 40 см), що дозволяє непомітно виконувати евакуацію в полі. Транспортер здатен перевозити до 150 кг вантажу, що включає поранених у повному бойовому спорядженні або боєприпаси.

Його можна легко перевести з транспортного у робоче положення за лічені хвилини.

Повідомляється, що керування платформою здійснюється дистанційно або за допомогою провідного пульта, що дозволяє бойовому медику контролювати її рух.

Додатково Fохтас можна оснастити пристроями для відстеження місця перебування у разі втрати зв’язку з евакуаційною групою.