НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Уряд передав "Спецтехноекспорт" під управління Міноборони

Уряд передав "Спецтехноекспорт" під управління Міноборони
Фото: Depositphotos

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про передачу цілісного майнового комплексу підприємства "Спецтехноекспорт" під управління Міністерства оборони України.  Про це йдеться на сайті Міноборони.

Це сталося через проблеми з дебіторською заборгованістю та іншими фінансовими порушеннями. У зв'язку з цим Міністерство оборони вирішило провести аудит діяльності "Спецтехноекспорту". 

Зазначається, що аудитори зіткнулися з серйозними труднощами під час перевірки, такими як обмежений доступ до документів та систем обліку.

Серед основних труднощів були затримки з наданням інформації, ненадання доступу до оригіналів документів і неповні відповіді на запити, що ускладнило проведення повного аудиту.

"Це перша спроба перевірки діяльності "Спецтехноекспорту" з боку Міноборони за останні два роки, з моменту переходу підприємства у 2022 році від "Укроборонпрому" до сфери Головного управління розвідки Міноборони", - йдеться у повідомлені. 

Аудит триває, і остаточну оцінку роботи компанії можна буде надати лише після його завершення.

У межах майбутніх реформ Міністерство оборони планує ліквідувати спеціалізовані імпортні компанії та передати їх функції Агенції оборонних закупівель, щоб уникнути дублювання функцій і покращити ефективність оборонних процесів.

Додамо, що "Спецтехноекспорт" — це дочірне підприємство Державної компанії “Укрспецекспорт”. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com