Скільки український мультфільм "Мавка" зібрав касових зборів за перші вихідні прокату

Мавка, українські мультфільми
Епізод мультфільму. Фото: Facebook FILM.UA Group

За перші вихідні у прокаті український мультик "Мавка" переглянуло 189 048 глядачів, а касові збори склали 24 903 241 грн. Про це повідомила медіагрупа FILM.UA Group.

Мультфільм вийшов на екрани 2 березня. 4-5 березня — це перші вихідні для анімаційного довгобуду. Примітно, що фільм "Щедрик" за вісім тижнів зібрав близько 80 тис перегелядів та 10,6 млн грн касових зборів.

Крім України, "Мавку" побачать глядачі в більш як 20 країнах: США, Канаді, Італії, Франції, Іспанії, Португалії, Польщі, Румунії, Хорватії, Естонії, Латвії, Литві, Албанії, Боснії та Герцеговинї, Македонії, Сербії, Чехії, Словенії, Болгарії, Норвегії, Данії, Ісландії, Швеції, Фінляндії, Греції, Угорщині, Монголіі.

Права на показ стрічки у країнах Близького Сходу і Північної Африки були придбані компанією MENA, субдистрибутором Walt Disney Studi

Український 3D-мультфільм "Мавка" створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня" та образів народної міфології. Але у мультфільмі немає деяких персонажів оригінального твору.

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн, держава виділила на виробництво мультфільму 49,5 млн грн. Героїв озвучили українські зірки, зокрема, Артем Пивоваров, Сергій Притула, Олег Скрипка, DZIDZIO, Наталія Сумська, Катерина Осадча, Ніна Матвієнко та інші.

Film.UA Group заявила про початок створення мультфільму ще у 2015 році, з того часу учасники команди займали промоцією. Film.UA Group заявила про початок створення мультфільму ще у 205 році, з того часу учасники команди займалися промоцією. Зокрема, створювали колекції прикрас, "Мавка" з'вялялася в різних промоакціях в українських мережах.

Нагадємо також, що український фільм "Будинок зі скалок" побореться за премію "Оскар". Творців кінострічки запросять на вручення Оскарів у Лос-Анджелесі, що заплановано на 13 березня.