Австрія приєднується до закупівлі боєприпасів для України

Австрія приєднується до закупівлі боєприпасів для України
Федеральний міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер. Фото: Parlamentsdirektion/Johannes Zinner

Щодня Україна потребує величезної кількості  боєприпасів, але жодна з країн союзників не здатна забезпечити їх самотужки. В Австрії також вирішили підтримати ініціативу про спільні закупівлі боєприпасів Євросоюзом. 

Як передає кореспондент "Укрінформу", про це заявила журналістам федеральний міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Стокгольмі, яка проходить 7-8 березня.

Боєприпаси, які будуть закуплені у європейських виробників, використовуватимуться для підтримки України, а також для поповнення власних запасів Євросоюзу.

"Думаю, що спільні закупівлі є для нас важливими. І найголовнішим є те, щоб створити у Європі також відповідні спроможності для цього. І мова йде не лише про підтримку України, а й також про власні потреби", - сказала Таннер.

Вона підкреслила, що ЄС має забезпечити самодостатність у забезпеченні боєприпасами.

Країни Європейського Союзу вже закупили частину дефіцитних артилерійських боєприпасів і планують передати їх на потреби ЗСУ найближчими тижнями.

За інформацією Bloomberg, Україна використовує в середньому від 60 000 до 210 000 боєприпасів на місяць, але європейська оборонна промисловість має потужність лише для виробництва 25 000 снарядів за той самий проміжок часу.