Черговий обмін полоненими: Україна повернула ще 20 військових

Черговий обмін полоненими: Україна повернула ще 20 військових
Фото: Telegram/ermaka2022

Україна провела черговий обмін полоненими, повернувши 20 військовослужбовців. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Черговий обмін полоненими, чергові миті радості і усвідомлення того, що сьогодні для багатьох родин буде один з кращих днів у житті. Вдалося звільнити з полону 20 людей. Це 20 історій українських героїв: 14 - воїнів ЗСУ, 4 бійців териториальної оборони, одного нацгвардійця та військовослужбовця ВМС", - повідомив він.

За словами очільника ОП, серед звільнених є люди, яких росіяни утримували в окупованому селищі Оленівка Донецької області, а також на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей.

"Хлопці зараз проходять медичний огляд, всі щасливі бути на рідній землі. Їх дуже чекали вдома. Часто це дружини і батьки, а багатьох очікують діти. Спілкуючись з родинами полонених, я помітив, що діти часто переживають все у собі, лиш виражають емоції в малюнках. Ти можеш одразу не помітити переживання, дивлячись на дитину. Але воно є, і хочеться зробити все, щоб якомога скоріше повернути їй батька чи маму", - зазначив Єрмак.

Нагадаємо, що напередодні Україні вдалося повернути 32 військових, серед яких офіцери, сержанти та солдати Збройних сил України. Крім того, Україна повернула тіла 62 загиблих українських захисників.

Фото: Telegram/ermaka2022

Як повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, найстаршому зі звільнених – 49 років, наймолодшому – 19 років. Звільнені захисники проходять службу, зокрема, у патрульному батальйоні ЗАЕС, 808-му понтонно-мостовому полку, 503-му окремому батальйоні морської піхоти, 56-й окремій мотопіхотній бригаді, 24-й, 53-й, 65-й та 92-й окремих механізованих бригадах, 46-й окремій десантно-штурмовій бригаді та у підрозділах ТрО.

Фото: Telegram/Koord_shtab
Фото: Telegram/Koord_shtab