Франція має намір поставити Україні танки до кінця березня

Франція має намір поставити Україні танки до кінця березня

В Міністерстві оборони Франції планують, що протягом двох місяців Париж передасть Києву легкі бойові танки AMX 10-RC. Про це 13 січня повідомив міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню, передає Reuters.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Напередодні він мав телефонну розмову з українським колегою Олексієм Резніковим, у якій французька сторона також підтвердила свою загальну підтримку України.

Резніков коментував цю розмову у своєму Twitter: "Провів плідну розмову з моїм французьким другом Себастьяном Лекорню. Вдячний Франції за постійну підтримку України та за рішення надати AMX-10 RC українській армії. Відзначаємо високу ефективність Crotale та аплодуємо можливості посилити захист українського неба. Дякую за підтримку України".

Раніше, ще у листопаді, Франція передала Україні зенітні ракетні комплекси Crotale для захисту неба від російських ракетних атак.

У грудні Франція ще раз надала Україні зенітні комплекси Crotale. Країна планує  в першому кварталі 2023 році надати додаткове озброєння та боєприпаси, аби українці "могли захиститися від бомбардувань".