Італія профінансує закупівлю двох машин механізованого розмінування для України

Італія профінансує закупівлю двох машин механізованого розмінування для України
Ігор Клименко під час зустрічі з послом Італії П'єром Франческо Дзадзо. Фото: МВС

Італія долучилася до гуманітарного розмінування України та надала фінансування для закупівлі двох машин механізованого розмінування саперним підрозділам ДСНС.

Про це повідомив міністр МВС Ігор Клименко після зустрічі послом Італійської Республіки П'єром Франческо Дзадзо.

"Окремий акцент - на гуманітарному розмінуванні. Італія активно долучається до цього процесу. Зокрема, надала фінансування для закупівлі двох машин механізованого розмінування саперним підрозділам ДСНС", - написав Клименко.

Він додав, що договір вже укладено і Україна чекає на поставки техніки.

Своєю чергою Дзадзо запевнив, що питання підтримки України у всіх сферах залишається пріоритетним.

"Ми б хотіли запевнити, що Україна буде одним із пріоритетів під час головування Італії у "Групі Семи". Ми будемо продовжувати надавати підтримку на усіх рівнях – політичному, економічному, фінансовому, військовому та гуманітарному", - запевнив П’єр Франческо Дзадзо

Також було обговорено співпрацю країн у сфері лікування і реабілітації українських військовослужбовців та проекти, що стосуються безпекової ситуації в Україні.

За результати зустрічі стало відомо, що Італія також допоможе побудувати так званий безпечний простір в Україні. Сюди відноситься вдосконалення систем відеоспостереження і розкриття злочинів, тобто кримінальний аналіз та робота оперативних спецслужб.

Додамо, з урахуванням всіх пакетів підтримки Україна залучила близько 500 млн євро для розмінування земель і деокупованих територій. Джерелом частини коштів стали українські союзники. 100 млн євро надала Швейцарія, близько 20 млн євро - Норвегія, 12,5 млн євро - Швеція, 5 млн євро - Хорватія, 2 млн євро - Австрія, по 1,5 млн євро надали Іспанія та Словенія.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосив про готовність надання Україні допомоги у розмірі до 7 мільярдів доларів США.