Канада відправить Україні чотири танки Leopard

Канада відправить Україні чотири танки Leopard

Канада надасть Україні чотири танки Leopard 2 найближчим часом, вони допоможуть звільнити ще більше українських територій та захистити людей від російської агресії.

Про це повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд, пише "Європейська правда".

"Я оголошую, що Канада надасть Україні чотири основні бойові танки Leopard 2 у найближчі тижні. Це оголошення разом із допомогою наших союзників і партнерів значно допоможе Збройним Силам України в їхній героїчній боротьбі за захист свободи й суверенітету їхньої нації", - сказала вона.

Міністр зазначила, що ці танки готові до бою.

"Ми також розгорнемо певну кількість військовослужбовців Збройних сил Канади для навчання українських солдатів необхідним навичкам із цією технікою у процесі координації із союзниками", - повідомила вона.

Ананд також додала, що в Канади на озброєнні перебувають 82 танки Leopard 2, не уточнивши, скільки з них готові до бойового застосування.

Нагадаємо, країна виробник Leopard — Німеччина — тривалий час відмовляла в такій військовій допомозі ЗСУ. Однак 25 січня Берлін схвалив відправку в Україну 14 танків Leopard і дозволив реекспорт іншим країнам. Але партія дійде в Україну приблизно через три місяці.