"Слуга" Арістов, якого помітили на Мальдівах, вирішив скласти повноваження

Юрій Арістов, народний депутат
Юрій Арістов. Фото: Facebook політика

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від партії "Слуга народу" Юрій Арістов, якого нещодавно помітили у п’ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах, подав до Верховної Ради заяву про складання повноважень народного депутата України.

Про це 25 липня в Facebook повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Заява Арістова про складання мандату. Фото: Facebook/Ruslan Stefanchuk

"Питання щодо позбавлення Арістова депутатських повноважень буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради", — уточнила речниця фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді Юлія Палійчук.

Голова президентської фракції Давид Арахамія додав, що ініціює питання негайного призупинення членства Арістова у фракції.

Він також запросив всі документи щодо відряджень, аби перевірити коли і де був депутат.

Скандал з Арістовим: що відомо

24 липня "Слідство.Інфо" з посиланням на джерела повідомило, що нардепа Юрія Арістова в середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. В готелі журналістам підтвердили, що мали такого гостя, але він вже виселився.

Така поведінка нардепа під час війни в країні спричинила хвилю обурення у суспільстві.

Зауважимо, що після низки скандалів, пов'язаних з поведінкою посадовців та нардепів під час війни, президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо виїзду чиновників за кордон. Їм відтепер заборонено виїжджати за межі України із недержавною метою.