Не запропонував вихід з глухого кута у війні: розвідка Британії оцінила послання Путіна

Не запропонував вихід з глухого кута у війні: розвідка Британії оцінила послання Путіна

У своєму зверненні до Федеральних зборів лідер країни-агресор РФ Володимир Путін не озвучив ніяких заходів, "які могли б вивести Росію з глухого кута на полі бою".

Про це повідомляє розвідка Великої Британії. 

У відомстві звертають увагу на те, що 21 лютого  Путін виступив із першою великою промовою про стан справ у РФ з 2021 року.

Він чітко заявив, що має намір продовжувати війну в Україні. Також російський диктатор охарактеризував західні еліти як такі, що "стали символом тотальної безпринципної брехні" та заявив, що Росія призупиняє участь у Договорі про стратегічні озброєння. 

Аналітики підкреслюють, що Путін продовжував войовничий тон, якого він дотримувався у промовах протягом останніх шести місяців, але не запропонував жодних практичних кроків, які б допомогли РФ вийти із глухого кута, в якому вона опинилася на полі бою в Україні.

"Путін продовжує подавати суперечливий наратив про екзистенціальну боротьбу, водночас наполягаючи, що в Росії все гаразд і йде за планом. Це робить обидва повідомлення неефективними", - резюмують у розвідці Британії. 

Зазначимо, як повідомили аналітики  Інституту вивчення війни (ISW), у зверненні лідера країни-агресора РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів 21 лютого не було сформульовано конкретних цілей чи намірів щодо війни в Україні, натомість пролунало кілька давніх тез у спробі  виграти більше часу для затяжної війни.