Норвегія надасть Україні мікродрони для розвідки

Норвегія надасть Україні мікродрони для розвідки
Black Hornet — один з найменших розвідувальних дронів у світі. Колаж: Delo.ua

Норвегія надішле Україні ще одну партію мікродронів для розвідки Black Hornet. Йдеться про 1000 нових безпілотників, які будуть надані на прохання української влади.

Про це повідомляє Міноборони Норвегії.

Дані дрони є на озброєнні в ряді країн-союзників, включаючи США і Великобританію. Безпілотник використовується для розвідки та визначення цілей. За словами міністра оборони Бйорна Арільда ​​Грама, він простий в експлуатації, надійний і його важко виявити. Мікродрони особливо добре підходять для бою в міських районах.

"Тісна співпраця з оборонно-промисловим комплексом буде конче необхідна, щоб у майбутньому мати можливість підтримувати необхідні поставки військової техніки в Україну. Це також сприяє тому, що Україна отримає більш сучасне та ефективне обладнання", - йдеться в повідоленні.

Black Hornet — один з найменших розвідувальних дронів у світі, який можна просто покласти у кишеню. Його вага всього 32 грами, а довжина – 17 см, проте він оснащений двома оптичними камерами та тепловізором. Може заходитись у повітрі 25 хвилин, стандартна висота польоту — 10−30 метрів.

Нагадаємо, вперше Норвегія та Британія заявили про поставки Україні мікродронів Black Hornet у серпні 2022 року.

Україна також домовилася з Німеччиною про поставки додаткових пускових установок зенітно-ракетного комплексу Patriot та ракет до них.