Оборона Бахмута буде продовжена, - рішення Ставки Верховного головнокомандувача

Оборона Бахмута буде продовжена, - рішення Ставки Верховного головнокомандувача
Українські захисники продовжать тримати оборону Бахмута

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Олександр Сирський висловлюються за продовження оборонної операції та подальше посилення позицій у Бахмуті.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Зазначається, що у понеділок, 6 березня, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

На ньому командувачі оперативно-стратегічних угруповань військ доповіли про ситуацію на основних напрямках фронту.

Особливо детально члени Ставки розглянули ситуацію в Бахмуті.

Оцінюючи перебіг оборонної операції, президент поставив запитання Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та командувачу оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Олександру Сирському щодо подальших дій на Бахмутському напрямку.

Вони висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення українських позицій у Бахмуті.

Крім того, на засіданні Ставки було розглянуто питання постачання зброї й обладнання та їх розподілу за оперативними напрямками.

Як раніше повідомляли в Інституті вивчення війни (ISW), українські сили, ймовірно, проводять обмежене тактичне відведення військ у Бахмуті Донецької області, хоча ще зарано робити висновки щодо намірів України повністю вийти з міста. 

Також  в ISW зауважували, що російські війська дещо просунулися навколо Бахмута, але, найближчим часом їм не вдасться ні оточити, ні захопити місто.