Папа Римський заявив про готовність зустрітися з Зеленським та Путіним

Папа Римський заявив про готовність зустрітися з Зеленським та Путіним

Папа Римський Франциск запевнив, що він готовий провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським та лідером країни-агресора РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє видання Corriere della Sera.

Понтифік розповів, що він готовий зустрітися як із Путіним, так і з Зеленським для обговорення можливостей урегулювання війни.

"Я відкритий для зустрічей із президентами як України, так і Росії. До Києва я не поїхав, бо на той момент поїхати не було можливості", – заявив Франциск.

За його словами, на другий день після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, він відвідав російське посольство при Святому престолі та поговорив із послом.

Папа Франциск уточнив, що збирався вирушити з візитом до Москви для зустрічі з Путіним, при цьому глава МЗС Росії Сергій Лавров пообіцяв розглянути таку можливість, але згодом відповів, що "поки в цьому немає потреби".

Раніше Папа Римський Франциск заявив, що війни, подібні до війни в Україні, де цивільні території зазнають безладного знищення, є "злочином проти Бога та людства".

Також понтифік переконаний,  що постачати Україні зброю, якою вона захищається від російської агресії та боронить свою територіальну цілісність і свободу, є морально законним.