РНБО пропонують ввести санкції проти представників російського духовенства

РНБО пропонують ввести санкції проти представників російського духовенства

До Ради національної безпеки та оборони України подали пропозиції щодо запровадження санкцій проти представників російського духовенства.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації санкційної політики 9 грудня.

"Нещодавно президент Володимир Зеленський своїм Указом увів у дію рішення РНБОУ щодо санкцій проти окремих представників українського духовенства, пов’язаних з РПЦ. Ми дещо "доповнимо" перелік – вже представниками російських релігійних організацій", - зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

До пакету санкцій, поданого до РНБО, увійшло понад 250 фізичних та юридичних осіб.

Крім того, після доопрацювання в РНБО будуть подані пропозиції щодо санкцій проти російських компаній та осіб, причетних до виготовлення безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки та оборони 1 грудня ухвалила рішення застосувати санкцій проти бізнесмена та колишнього депутата Верховної Ради трьох скликань Вадима Новинського, який також має сан протодиякона Української православної церкви, та низки інших її священнослужителів. Того ж дня його ввів у дію президент Володимир Зеленський.

Крім того, РНБО також доручила Кабінету міністрів ініціювати заборону УПЦ, що має статус нині статус широкої автономії у складі РПЦ, а Держслужбі з етнополітики та свободи совісті - провести релігієзнавчу експертизу Статуту про управління УПЦ "на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом та за необхідності вжити передбачених законом заходів".