Україна веде переговори про поставки сучасних ЗРК, щоб збивати іранські ракети - Єрмак

Україна веде переговори про поставки сучасних ЗРК, щоб збивати іранські ракети - Єрмак
Фото: Telegram Андрія Єрмака

Українські військові швидко навчились збивати іранські дрони-камікадзе, а зараз Україна веде переговори щодо отримання сучасних зенітно-ракетних комплексів, щоб збивати іранські ракети.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Зараз ми активно ведемо діалог щодо постачання сучасних ЗРК, над цим працюємо щодня. Ми отримаємо їх, бо дехто сподівається завезти з Ірану ракети, щоб продовжити терор нашої країни. Бажання ворога отримати іранські ракети лише підтверджує роботу санкцій. ВПК РФ не здатен створювати двигуни, вони шукають чіпи у пральних машинках. Військова машина Росії стає залежною від підсанкційного Ірану та залишків радянських танків, які їм допомагає ремонтувати один сусід",- зазначив він.

Єрмак повідомив, що 12 з 13 іранських дронів-камікадзе воєнні збили за ніч 2 листопада.

"Росія робила ставку на раптовість застосування і дороговизну знищення для нас цих "бляшанок" засобами ППО. Але дуже швидко були знайдені рецепти, основним інгредієнтом яких є стрілецька зброя", - наголосив він.

За його словами, Україна робить все можливе і неможливе для пришвидшення поставок сучасних озброєнь.

Нагадаємо, головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що вже на початку цього місяця Іран планує відправити до РФ партію з понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 і Arash-2.

Інститут вивчення війни повідомив, що Іран збирається поставити Росії нові партії дронів, а також ракети та вважає, що це ще більше посилить залежність країни-агресора від іранської зброї.