Україна встановила новий прикордонний знак на острові Зміїний

Сергій Дейнеко, Дмитро Усов
Сергій Дейнеко та Дмитро Усов. Фото: скріншот відео Facebook/Сергій Дейнеко

Військовослужбовці Ізмаїльського прикордонного загону Державної прикордонної служби за підтримки Головного управління розвідки Міністерства оборони 12 серпня встановили новий прикордонний знак на острові Зміїний у Чорному морі.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці голова ДПСУ Сергій Дейнеко, який з відвідав для цього острів разом з заступником начальника ГУР Міноборони Дмитром Усовим.

"Разом із Дмитром Усовим та хлопцями віддали шану всім, хто звільняв Зміїний і хто звільняє кожен клаптик нашої землі. Україна неодмінно переможе", – написав очільник прикордонного відомства.

Він нагадав, що попередній знак був "нахабно знищений" російськими окупантами, які контролювали острів практично з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року до початку липня того ж року.

"Встановлено історичну справедливість... Наступний прикордонний знак буде встановлений у нашому українському Криму після його звільнення Силами оборони України", - висловив впевненість Дейнеко.

Нагадаємо, що у липні вже цього року, на 500-й день повномасштабної російсько-української війни, острів Зміїний відвідали президент Володимир Зеленський, керівник Офісу президента Андрій Єрмак та начальник ГУР Кирило Буданов.