Зеленський повідомив про звільнення трьох населених пунктів

Зеленський повідомив про звільнення трьох населених пунктів
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба президента

Президент Володимир Зеленський провів у неділю чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, йдеться у повідомленні пресслужби президента.

У зустрічі взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков та його заступник Ростислав Замлинський, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, а також заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

У режимі відеозв'язку до засідання Ставки приєдналися начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, командувач військ оперативного командування "Південь" Андрій Ковальчук та командувач військ оперативного командування "Захід" Сергій Літвінов.

Зазначається, що головнокомандувач і командувачі оперативних напрямків, а також керівник розвідки доповіли про ситуацію на передовій.

"Вихідних на війні немає. Тримаємо постійний зв’язок з тими, хто на фронті. Подробиць не розповідатиму, але українські прапори повертаються туди, де мають бути по праву. А окупантам на нашій землі не місце", – зазначив Зеленський за результатами засідання.

У свою чергу, у відеозверненні ввечері в неділю президент, інформуючи про це засідання та отриману ним інформацію, подякував ряду підрозділів за успіхи на фронті, заявивши про звільнення трьох населених пунктів.

"Хочу подякувати сьогодні бійцям 63-го батальйону 103-ї бригади тероборони, які забезпечили результат у Донецькій області - звільнено населений пункт. 54-а бригада на напрямку Лисичанськ - Сіверськ також зробила хороші кроки, просунулась вперед, зайняла певні висоти. 42-й окремий мотопіхотний батальйон: завдяки його героїчним діям звільнено два населені пункти на півдні нашої держави", - заявив президент.

Зазначимо, що раніше в неділю в Telegram-каналах ширилися не підтверджені поки офіційно повідомлення про повернення під український контроль селища Високопілля Херсонської області, розташованого біля кордону з Дніпропетровською областю в районі Зеленодольська.

В свою чергу заступник голови ОП Кирило Тимошенко, який не був присутній на зазначеному засіданні, на своїй сторінці у Facebook також оприлюднив фото, що супроводжувало повідомлення про звільнення Високопілля. "Високопілля. Херсонська область. Україна. Сьогодні", - підписав він.

Крім цього, повідомлялося, що ЗСУ нібито відбили село Озерне Лиманської громади Донецької області, розташоване на повністю окупованому березі Сіверського Донця. Воно було захоплене ще в кінці травня.