В Україні остаточно заборони діяльність 12 проросійських партій

сбу, партія, заборона

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України остаточно заборонив діяльність "Соціалістичної партії України", вона стала 12 забороненою в країні проросійською політсилою.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Цими днями Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу "Соціалістичної партії України" і, таким чином, остаточно заборонив її діяльність у нашій країні. Відтепер в Україні повністю заборонена діяльність вже 12 проросійських політсил", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, ця політична сила поповнила список заборонених раніше проросійських політичних партій, серед яких: "Опозиційний блок", "Соціалісти", партія "Справедливості та розвитку", "Наші", "Держава", "Блок Володимира Сальдо", "Ліва опозиція", "Партія Шарія", "Союз лівих сил", "Опозиційна платформа – За життя" та "Прогресивна соціалістична партія України".

Рішення про заборону функціонування "Соціалістичної партії України" прийняте на підставі указу Президента та рішення РНБО. В їх основі – докази деструктивної діяльності партії, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Зазначається, що у ході слідчо-оперативних дій доведено, що представники цих політичних сил брали безпосередню участь у встановленні окупаційного режиму на захоплених РФ територіях України та в організації на цих територіях фейкових "референдумів".

Слідчі СБУ від початку широкомасштабного вторгнення РФ за фактами діяльності їх функціонерів розпочали понад 80 досудових розслідувань, у тому числі щодо депутатів рад різного рівня. У межах цих проваджень оголосили 37 підозр.   Окремі фігуранти цих проваджень переховуються від правосуддя, у тому числі на території РФ.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 3 травня ухвалила у другому читанні та загалом законопроєкт №7172-1, яким заборонила діяльність проросійських політичних партій.