За матеріалами СБУ засудили бойовика, який штурмував Рубіжне та Сєвєродонецьк

За матеріалами СБУ засудили бойовика, який штурмував Рубіжне та Сєвєродонецьк

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини учасника терористичної організації "ЛНР", який, зокрема, приймав участь у штурмі Рубіжного та Сєвєродонецька. За матеріалами СБУ бойовика засудили до 10 років позбавлення волі.

Про це 23 грудня повідомила пресслужба СБУ.

Спецслужба з'ясувала, що на початку повномасштабного вторгнення злочинець добровільно вступив до лав окупаційних угруповань Південного військового округу РФ. Він брав активну участь у бойових діях проти українських захисників на території Слов’яносербського району Луганської області.

Під час штурму українських міст ворог обстрілював житлові будинки з танків, мінометів та важких вогнеметних систем залпового вогню "Солнцепьок". Бойовик потрапив у полон до ЗСУ під час боїв на Луганському напрямку у червні.

Як з'ясували слідчі, зловмисником є мешканець тимчасово окупованого Суходільська, який у 2021 році приєднався до лав незаконних збройних формувань 2-го армійського корпусу ЗС РФ.

Там його призначили "оператором-навідником" ворожої бронетехніки, зокрема російських БМП. Саме з них він обстрілював позиції українських військ на сході України.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

"Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти державної безпеки України", - підкреслили в СБУ.

Раніше за матеріалами СБУ троє бойовиків "ДНР" отримали від 8 до 10 років ув’язнення. До цього кіберфахівці Служби безпеки зібрали беззаперечні докази вини 15 учасників терористичних угруповань "Л/ДНР", які штурмували українські міста на півдні та сході України.