Зеленський утворив 20 військових адміністрацій у Луганській області

Зеленський утворив 20 військових адміністрацій у Луганській області

Президент Володимир Зеленський 23 вересня розпорядився утворити у Луганській області 20 військових адміністрацій на місцевому рівні Про це йдеться в указі №665/2022.

Зеленський доручив утворити Нижньотеплівську, Станично-Луганську, Широківську сільські військові адміністрації та Щастинську міську військову адміністрацію Щастинського району Луганської області.

Цим же указом Президент припинив повноваження відповідних військово-цивільних адміністрацій населених пунктів цих районів.

Крім того, в Щастинському районі утворять Новоайдарську селищну військову адміністрацію.

Згідно з указом Президента України у Сватівському районі Луганської області утворять наступні селищні військові адміністрації: Білокуракинську, Коломийчиську, Красноріченську, Лозно-Олександрівську, Нижньодуванську, Троїцьку. У самому Сватові також створять міську військову адміністрацію.

У Старобільському районі утворять такі селищні військові адміністрації: Біловодську, Білолуцьку, Марківську, Міловську, Новопсковську, Чмирівську, Шульгинську. 

У Старобільську також наказом Зеленського утворять міську військову адміністрацію.

"Генеральному штабу Збройних сил України, Луганській обласній державній адміністрації здійснити відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" заходи, повʼязані з утворенням військових адміністрацій", - йдеться в указі глави держави. 

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, утворення цих 20 військових адміністрацій – це екстрений захід задля порятунку людей, десятки тисяч яких зустрінуть зиму без світла, газу, опалення.

"При деокупації багато критичних питань необхідно буде вирішувати одразу на місці. Ми до цього готові – на кожну територію призначений начальник військової адміністрації, в якого вже розроблений індивідуальний план екстрених дій в залежності від проблем та особливостей тієї чи іншої громади", - пояснив Гайдай.

Раніше, 19 вересня, Зеленський розпорядився утворити у Херсонській області відразу 15 військових адміністрацій на місцевому рівні, зокрема в обласному центрі.