Зростання кількості робочих місць у світі скоротиться удвічі внаслідок війни в Україні та інфляції, - МОП

Зростання кількості робочих місць у світі скоротиться удвічі внаслідок війни в Україні та інфляції, - МОП
Фото: depositphotos

Очікується, що глобальне зростання зайнятості різко сповільниться до 1% цього року порівняно з 2% у 2022 році через економічні наслідки війни в Україні, високу інфляцію та жорсткішу монетарну політику. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це пише Reuters з посиланням на заяву Міжнародної організації праці (МОП). 

Водночас очікується, що кількість безробітних у світі зросте на 3 мільйони до 208 мільйонів у 2023 році, а інфляція з’їсть реальну заробітну плату, йдеться у звіті МОП про глобальні тенденції.

Дефіцит нових робочих місць вдарить по країнах у той час, коли багато з них все ще оговтуються від економічного шоку глобальної пандемії, а коронавірус пронизує Китай після того, як Пекін скасував жорсткі карантинні обмеження.

"Уповільнення глобального зростання зайнятості означає, що ми не очікуємо, що втрати, понесені під час кризи COVID-19, будуть відновлені раніше 2025 року", — сказав директор дослідницького департаменту МОП Річард Саманс.

Нагадаємо, що Netflix шукає фахівців для свого нового інженерного хаба у Варшаві.