Більшість перевірених укриттів у Києві лишаються недоступними

Більшість перевірених укриттів у Києві лишаються недоступними
Результати перевірки невтішні. Фото: Нацполіція

Спеціальна комісія створена для перевірки укриттів Києва вже проінспектувала 73% від загального фонду укриттів столиці. Згідно висновку комісії, третина виявилася непридатною, а значна більшість укріттів - зачинені.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Згідно повідомлення, вже перевірено 3,382 об’єкти, а це - 73% від загального фонду укриттів Києва. Абсолютна більшість схових залишаються без вільного доступу для громадян.

Що стосується технічного стану укриттів, то 35% від перевірених не придатні для експлуатації. Камишін назвав результати перевірки невтішними.

"Технічна придатність укриттів з однієї сторони дає нам надію, що приведення їх до ладу дає нам достатній фонд укриттів для міста. Проте перелік зауважень до технічно придатних укриттів залишається значним", - написав він.

Нагадаємо, під час чергової ракетної атаки з боку РФ у ніч на 1 червня двоє жінок і девʼятирічна дівчинка при повітряній тривозі не змогли потрапити до укриття в поліклініці в Деснянському районі, оскільки воно було закрите. 

Після цього правоохоронці почали проводити рейди по всій країні з перевірки укриттів.