Мешканців прилеглих до РФ районів закликають мовчати про перебазування української авіації

Мешканців прилеглих до РФ районів закликають мовчати про перебазування української авіації
Фото: сайт ГУР Міноборони

Повітряне командування "Центр" Повітряних сил Збройних сил України закликає мешанців прикордонних районів не знімати та не публікувати кадри, що свідчать про перебазування української авіації. Про це йдеться у його повідомленні в соцмережах.

Звернення адресоване мешканцям прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей, "а також до всіх жителів України". Перша, нагадаємо, окрім Брянської області Росії, межує і з Гомельською областю Білорусі, а друга - лише з РФ.

Зазначається, що в інтернеті з’явилися фото та відео перебазування авіації у визначені позиційні райони з метою виконання бойових завдань, захисту населення України та охорони і оборони важливих обєктів інфраструктури.

"Ми дякуємо Вам за любов та слова підтримки нашим пілотам, але ж нагадуємо і про заборону проведення фото- та відеофіксації особового складу, місць розташування військовоі техніки, її кількості та напрямку передислокації. Це може зашкодити виконанню поставлених завдань!" - заявили у ПК "Центр".

Нагадаємо також, що раніше в четвер Київська міська військова адміністрація повідомила про розгортання у столиці певної кількості блокпостів в рамках навчань. При цьому начальник адміністрації Сергій Попко зазначив, що хоча загроза наступу з Білорусі на Київ і мінімізована, але не знята, і "враховуючи тактику дій противника, ми готуємо певні сюрпризи".

Зазначимо при цьому, що за несанкціоноване поширення інформації про переміщення військових у Кримінальному кодексі з березня минулого року передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

У разі скоєння такого злочину або за попередньою змовою групою осіб, або з корисливих мотивів, або з метою надання даних державі-агресору чи незаконним збройним формуванням, або якщо це призвело до тяжких наслідків покарання за такі дії передбачене у вигляді ув'язнення терміном від восьми до дванадцяти років.