НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

45,22

--0,21

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,80

45,65

Під Кривим Рогом знайшли мертвим колишнього топменеджера "Метінвесту" – ЗМІ

Під Кривим Рогом знайшли мертвим колишнього топменеджера "Метінвесту" – ЗМІ
Фото: Дмитро Шевчик, Facebook

У селищі Кудашівка Криворізького району Дніпропетровської області у вівторок, 8 жовтня, знайшли мертвим колишнього гендиректора Центрального гірничо-збагачувального комбінату (ЦГЗК) групи "Метінвест" Дмитра Шевчика.

Як пише місцеве видання "Свої", попередньо, чоловік міг вкоротити собі віку з мисливського карабіну "Сайга". Зброя зареєстрована на нього.

Поліція Дніпропетровської області повідомила, що для встановлення всіх обставин події на місці працюють правоохоронці Криворізького районного управління поліції, криміналістична лабораторія, пересувна криміналістична лабораторія НДЕКЦ МВС та судово-медичний експерт. 

Правоохоронці розслідують смерть за статтею 115 Кримінального кодексу (Умисне вбивство). Попередня кваліфікація – самогубство.

У 2015 році Дмитра Шевчика обрали депутатом Дніпропетровської обласної ради від партії "Опозиційний блок". Він був членом постійної комісії облради з питань підприємництва, переробної промисловості, торговельного та побутового обслуговування.

Також чоловік працював на посаді генерального директора Центрального гірничо-збагачувального комбінату групи "Метінвест".

На місцевих виборах 2020 року Шевчик балотувався на посаду міського голови Кривого Рогу від партії "Слуга Народу". За результатами голосування в першому турі посів друге місце та набрав 25,94% голосів. Його конкурентом був чинний міський голова Юрій Вілкул, який набрав 44,96% голосів.

Дмитро Шевчик перебував у шлюбі та мав трьох синів. У квітні 2024 року він залишив посаду гендиректора ЦГЗК. Померлому було 47 років.