Українське посвідчення водія вже можна обміняти в Гданську

Українське посвідчення водія вже можна обміняти в Гданську

Видане в Україні посвідчення водія відтепер можна обміняти у польському місті Гданськ. За перші два дні, як там надають цю послугу, нею встигли скористатися 17 українців. Про це 17 листопада повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Обміняти посвідчення українці можуть у центрі ДП "Документ", що у Гданську розташований за адресою Cienista, 30, (ТЦ "Kaufland — Galeria Chełm") та працює за таким графіком: вт-пт: 10:00−17:00, сб: 10:00−15:30, нд, пн — вихідні.

Послугу обміну посвідчення надають:

  • у разі зміни анкетних даних водія (коли особа змінила прізвище, ім’я, по батькові чи стать);
  • коли закінчився термін дії (актуально переважно для посвідчень водія, виданих вперше, оскільки їх термін дії — 2 роки);
  • у разі пошкодження посвідчення водія (зіпсоване, записи не читаються).

Записатись на прийом можливо онлайн. Також послугу можна отримати в порядку "живої" черги, одержавши талон безпосередньо у приміщенні ДП "Документ".

Обміняти посвідчення може лише особисто, винятково за фізичної наявності таких документів:

  • паспорт громадянина України;
  • довідка (оригінал або копія) про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • посвідчення водія, яке підлягає обміну.

Алгоритм надання послуги такий:

1. Адміністратор ДП "Документ" отримує від громадян заявку, заповнює певну форму і передає її на розгляд у сервісний центр МВС.
2. Адміністратор розглядає заявку і підтверджує або ні.

У разі успішного опрацювання заявки працівник ДП "Документ" друкує посвідчення водія на бланку. Готову посвідку можна забрати у день звернення.

Нагадаємо, від кінця серпня у Варшаві за адресою 02-222, Єрусалимська алея, 179, ТРЦ "Blue City" також працює центр ДП "Документ", де можна обміняти українське посвідчення водія. 

Крім того, мобільні пункти для видачі документів громадянам України через деякий час запрацюють у Чехії, Німеччині та Туреччині.