Уперше за три роки Китай повністю відкриває кордони для іноземних туристів

коронавірус, подорожі, кордони, covid-19
Фото: Pixabay

Китай уперше за три роки після початку пандемії COVID-19 знову відкриє свої кордони для іноземних туристів. З середи, 15 березня, країна відновлює видачу усіх категорій віз.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє агентство Reuters.

Такий крок став можливим після того, як минулого місяця влада Китаю заявила про перемогу над сплеском коронавірусу.

Іноземці з візами, виданими до 28 березня 2020 року, зможуть в'їхати до Китаю, якщо термін дії дозволу на вїзд ще не закінчився.

У Міністерстві закордонних справ Китаю повідомили, що регіони, які до пандемії не вимагали візи, повернуться до безвізового режиму. Зокрема, йдеться про туристичний острів Хайнань.

Також для іноземців з Гонконгу та Макао відновлять безвізовий в'їзд до південного виробничого центру Гуандун.

За інформацією Reuters, китайська туристична індустрія не очікує масового притоку відвідувачів у короткостроковій переспективі. Як не очікує і значного зростання економіки. Однак відновлення видачі туристичних віз демонструє прагнення Пекіна нормалізувати двосторонні мандрівки між Китаєм і світом, - пише агентство.

У 2022 році було здійснено близько 115 млн транскордонних поїздок до Китаю і з нього, на частку іноземців припало близько 4,5 млн візитів. Для порівняння, у 2019 році в Китай було здійснено 670 млн поїздок, при цьому 97,7 млн візитів припало на іноземних громадян.

Нагадаємо, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоровʼя Тедрос Аданом Гебреїсус заявив, що у 2023 році можна буде оголосити про закінчення пандемії COVID-19. Мовляв, вперше щотижнева кількість зареєстрованих смертей нижча, ніж три роки тому, коли почалася пандемія.