Зеленський запустив збір коштів на український флот морських дронів

Зеленський запустив збір коштів на український флот морських дронів

На фандрейзинговій платформі UNITED24 розпочався збір коштів на перший у світі український флот морських дронів. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Маємо захистити акваторії наших морів і мирні міста від російських ракет, які запускають із кораблів. Морські дрони також допоможуть розблокувати коридор для цивільних суден, які везуть зерно для всього світу", - зазначив Зеленський.

Він упевнений, що мільйони людей підтримають цей важливий напрям оборони України.

"Як це працює, усі вже бачили. І це лише для нашого захисту – на чуже ми не претендуємо", - підкреслив президент.

Він закликав долучатися до збору коштів всіх небайдужих.

"Кожну пʼяту ракету Росія запускає з кораблів. Важливо максимально захистити українські міста та акваторії від обстрілів. Тому збираємо кошти на 100 морських дронів українського виробництва. Вони можуть суттєво змінити ситуацію в акваторії Чорного моря. Маленькі та швидкі, дрони здатні успішно атакувати російські кораблі вартістю сотні мільйонів доларів", - зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, один апарат коштує 10 мільйонів гривень.

"За сьогодні хочемо зібрати на перші 10 штук. Це унікальна і засекречена українська розробка. У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною. А також — наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і декілька особливих сюрпризів для наших ворогів", - підкреслив Федоров.

Нагадаємо, в України вже є "армія дронів". Проєкт спільно запустили Генеральний штаб Збройних сил України та Міністерство цифрової трансформації та UNITED24.

“Армія дронів” та UNITED24 вже відправили військовим на передову 179 безпілотників.