НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Швейцарія виділить $68,1 млн на цифровізацію в Україні: підписано меморандум

Швейцарія виділить $68,1 млн на цифровізацію в Україні: підписано меморандум
Фото: Пресслужба Мінцифри

Протягом 2024–2028 років Швейцарія через Швейцарське агентство з розвитку та співробітництва (SDC) виділить 58,7 млн швейцарських франків (68,1 млн доларів) на цифровізацію та розвиток регіонів в Україні.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Згідно з повідомленням, очільник Мінцифри Михайло Федоров та посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн підписали меморандум про співпрацю у сфері трансформації публічного управління та цифровізації регіонів. Проєкти реалізовуватимуть у межах Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

В яких сферах відбуватиметься цифровізація

У Мінцифри зазначають, що у межах меморандуму буде продовженв цифровізація у наступних сферах:

  • охорона здоровʼя; 
  • освіта; 
  • електронний нотаріат; 
  • гуманітарне розмінування; 
  • державна служба статистики.

Також будуть спрямовані кошти на цифровий розвиток прифронтових громад, щоб кожен українець отримував послуги зручно та з комфортом. А частина коштів піде на підтримку українців, що постраждали від повномасштабної війни, — ВПО, людей з інвалідністю та жителів деокупованих регіонів.

​​У відомстві зауважили, що Швейцарія — надійний партнер України в розвитку цифровізації. Із 2015 року SDC допомагає Україні будувати найзручнішу цифрову державу та впроваджувати революційні реформи.

"Разом ми запустили "Дію", реалізуємо реформу Держстату, впроваджуємо освітню "Мрію", запустили Шлюб онлайн і ще десятки прозорих електронних сервісів", - йдеться в повідомленні Мінцифри. 

Чому підтримка у сфері цифровізації є важливою

У швейцарському уряді зазначають, що з початку агресії Росії проти України ситуація із безпекою в країні значно погіршилася. Мільйони українців стали вимушеними переселенцями, і для того, щоб вони продовжували мати доступ до державних послуг, ці послуги мають бути доступні у цифровому вигляді.

Це є серйозним викликом для української адміністрації. Завдяки підтримці з боку Швейцарії та інших міжнародних партнерів вдалося просунути цифровізацію в державному управлінні та задовольнити зростаючий попит на цифрові послуги.