Netflix планує побудувати кіностудію на колишній військовій базі

Netflix планує побудувати кіностудію на колишній військовій базі

Компанія Netflix заявила, що планує побудувати сучасну кіностудію на колишній армійській базі в Джерсі-Шор (штат Нью-Джерсі). В проєкт інвестують щонайменше 900 мільйонів доларів США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Компанія готується заплатити 55 мільйонів доларів за ділянку території на колишній військовій базі.

Netflix планує додатково інвестувати 848 мільйонів доларів у 12 звукових сцен та інші речі, пов’язані із кіноіндустрією. Площа кожної з них складатиме 1400 до 3700 квадратних метрів.

"Ми раді продовжити та розширити наші значні інвестиції в Нью-Джерсі та Північній Америці. Ми віримо, що студія Netflix може стимулювати місцеву економіку та економіку штату завдяки тисячам нових робочих місць, водночас започаткувавши жваву виробничу екосистему в Нью-Джерсі", — сказав співвиконавчий директор компанії та головний директор із контенту Тед Сарандос.

Американська армія закрила базу в 2011, після цього тривалий час економіка району переживала спад. В рамках проєкту Netflix створить нове житло, готелі та кінобізнес у цій місцевості, що оживить економічну активність.

Ще одну теле- та кіностудію планується побудувати в Нью-Джерсі на місці нині знесеного громадського житлового комплексу в Ньюарку.

Нагадаємо, що раніше Reuters дійшов висновку, що у 2023 році корпорація Microsoft може купити провайдера медійних послуг Netflix за $190 млрд. У виданні зазначили, дві компанії націлені на зближення і вже мають тісні зв'язки. Зокрема, Microsoft стала рекламним партнером Netflix, а президент Microsoft Бред Сміт входить до правління Netflix.

Джерело фото: ua.depositphotos.com