НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Telegram почав співпрацювати з правоохоронцями Франції після арешту Дурова - ЗМІ

Telegram
Фото: Pixabay

Після арешту засновника та власника месенджера Telegram Павла Дурова, соціальна мережа почала активно співпрацювати з поліцією Франції та надала дані, які вимагали правоохоронці.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це пише французьке видання Libération.

Як зазначає видання, Telegram відповів на запит щодо дитячої порнографії та педофілії від французького Управління у справах неповнолітніх, надавши дані про ймовірних підозрюваних.

Тому прокуратурі Франції рекомендували відновити розслідування, пов'язані з месенджером Telegram, які були призупинені через відмову соціальної мережі співпрацювати з правоохоронцями.

"Ми дійсно помітили, що вже деякий час Telegram більш схильний співпрацювати з правоохоронними органами", - підкреслили у прокуратурі.

Але видання зауважує, що наразі незрозуміло, чи Telegram намагається добитися поступок з боку французької влади, чи дійсно налаштований на постійну співпрацю із правоохоронцями.

Справа Дурова

Нагадаємо, Павла Дурова, засновника російських соцмереж "Вконтакте" і Telegram, арештували у Франції ввечері у суботу, 24 серпня 2024 року. Це стало можливим, бо окрім російського, у нього було французьке громадянство.

Вже 28 серпня його доправили до суду, де звільнили з-під варти для допиту. Після допиту Дурова взяли під судовий нагляд, а також заборонили залишати територію Франції. 

Засновника Telegram звинувачують, зокрема, у відмові надати за запитом уповноважених органів необхідну інформацію або документи, а також у співучасті в:

  • забезпеченні незаконних транзакцій;
  • зберіганні матеріалів порнографічного характеру, у тому числі з неповнолітніми;
  • обороті наркотиків;
  • шахрайстві.

Згідно з перерахованими вище звинуваченнями Дурову може загрожувати від 10 років в'язниці.

Дуров, коментуючи рішення французького суду у своїй справі, всі звинувачення на свою адресу заперечує і здивований своїм затриманням.