НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Український оборонний стартап Swarmer залучив $2,7 млн інвестицій: що розробляє

Український оборонний стартап Swarmer залучив $2,7 млн інвестицій: що розробляє
Український оборонний стартап Swarmer залучив $2,7 млн інвестицій

Український оборонний стартап Swarmer, що спеціалізується на розробці рішень для координації груп дронів за допомогою штучного інтелекту, оголосив про успішне завершення раунду початкового фінансування в розмірі $2,7 млн.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це пише AIN.UA

Цей раунд фінансування очолила американська оборонна технологічна компанія R-G.AI, при активній участі інвесторів Radius Capital, Green Flag Ventures та D3, які підтримують стартап від моменту його створення у 2023 році.

Основний інвестор R-G.AI є платформою, яка працює з промисловістю та урядами для інтеграції ШІ-технологій. Інвестиція в Swarmer є частиною стратегії розвитку рішень для безпілотних систем, що поєднують програмне та апаратне забезпечення.

Компанія має на меті створити нову категорію інноваційних продуктів для управління групами дронів.

Серед інших інвесторів:

  • Radius Capital — американська інвестиційна компанія, що спеціалізується на фінансуванні стартапів у сфері аерокосмічних технологій, програмного забезпечення та ШІ.
  • Green Flag Ventures — венчурний фонд із США, що інвестує в українські стартапи, зокрема у галузі кібербезпеки, технологій подвійного призначення, AI/ML та фінтех.
  • D3 — венчурний фонд, що інвестує у стартапи оборонних технологій на ранніх стадіях. Фонд надає стартапам не лише фінансування, але й наставництво від провідних фахівців у галузі оборонних технологій, сприяє співпраці зі ЗСУ та допомагає залучати додаткові кошти.

Розробки та продукти Swarmer

Swarmer вже впроваджує свої рішення у бойових умовах. Їхні технології, такі як Trident OS (операційна система для управління роєм дронів, що дозволяє координувати велику кількість безпілотників у реальному часі) та STYX AI (система штучного інтелекту для автоматизації бойових завдань, що дозволяє дронам діяти незалежно та виконувати складні місії), були випробувані в понад 10 000 місіях у змодельованому середовищі й реальних бойових діях.

Ці продукти автоматизують операції координації груп дронів, забезпечуючи більшу ефективність та зменшення залежності від людського фактору.

Залучені кошти дозволять Swarmer масштабувати свої розробки та інтегрувати їх у оборонні стратегії не лише України, але й інших демократичних країн світу. Стартап працює над тим, щоб створювати інноваційні рішення для модернізації військових операцій, підвищення ефективності бойових місій і оптимізації використання безпілотників.

Про Swarmer

Swarmer заснували у 2023 році Сергій Купрієнко та Алекс Фінк. Стартап швидко отримав визнання на ринку завдяки підтримці від української платформи Brave1, що у серпні 2023 року надала стартапу 2 млн грн для розвитку технологій.

Стартап планує й надалі вдосконалювати свої рішення та розширювати їхнє використання на міжнародному рівні.

Додамо, український стартап Osavul, що спеціалізується на медіааналітиці з використанням штучного інтелекту, успішно завершила раунд фінансування late seed, залучивши $3 млн від трьох європейських інвестиційних фондів.