Український стартап eTOLLs EU відібрано у перший бетч Plug &Play в країнах ЄС

Український стартап eTOLLs EU відібрано у перший бетч Plug &Play в країнах ЄС
eTOLLs EU відібрано у перший бетч Plug &Play в країнах ЄС для найпривабливіших для інвестування європейських стартапів

Нещодавно лонч акселераційної програми в країнах ЄС Startup Lithuania Accelerator на базі Plug&Play. Українська команда eTOLLs EU  стала першими і єдиними учасниками бетчу з України, та одними з 11 найцікавіших для американських і європейських інвесторів, з якими співпрацює Plug&Play. 

Зазначається, що конкурс проходив між найсильнішими стартапами у ЄС. Plug&Play дають шанс кожному стартапу отримати інвестицію в розмірі 30К євро на початку програми, а також до 150К євро після закінчення.

Акселератор базується у Вільнюсі (Литва) і має підтримку на державному рівні. 

Стартап  eTOLLs EU є піонерами, що оцифровують дорожні платежі у країнах ЄС, роблячи подорож між країнами зручнішою та комфортнішою.

Американський акселератор Plug&Play для свого першого бетча в країнах ЄС, що було офіційно відкрито  на тому тижні у Вильнюсі, Литві, — шукали стартапи на ранній стадії, найпривабливіші для інституційних інвесторів та Венчурних фондів.

 “Це акселератор для стартапів на ранній стадії. Ми плануємо запустити п’ять батчів до Березня 2026. Акселерацію пройдуть мінімум 60 стартапів і сорока п’ятьом з них плануємо надати інвестиції. У акселераторі зібрані найбільш активні VC, що інвестують у стартапи на ранній стадії розвитку", - зауважує Раймондо Пілі, Senior Corporate Partnerships Associate, Plug&Play (PnP).

За його словами, головними критеріями відбору в бетч, в який пройшов eTOLLs EU були “найкращі кейси в індустрії  — фаундер маркетс фіт, інвестиційна привабливість, міжнародний потенціал, готовність продукту, та останній фактор — чи стартап є креативним і генерує захоплення у користувача.”

“Ми приймаємо участь як українська команда з інкорпорацією в Литві. Всього в бетчі буде 11 команд. Ми єдині з України. Плануємо завдяки програмі розширитись на ринок Балтики, і вже найближчим часом запустимо оновлений продукт eTOLLs EU, де буде більш зручний інтерфейс, більше доріг, і унікальні функції для полегшення пересування між країнами ЄС та комфортного відпочинку в дороз,” - підкреслює Денис Дмитров, співзасновник проєкту Штрафи UA та eTOLLs EU

Наприкінці учасники бетчу будуть проходити відбір на участь в подорожі в Долину в HQ PnP для наступного бетчу та відібрані на отримання інвестицій. Plug&Play дають шанс кожному стартапу отримати інвестицію в розмірі 30К євро на початку програми, а також до 150К євро після закінчення.

Українські активісти, що займаються інноваціями і цифровізацію дорожних платижів в Україні та Європі — контролем штрафів ПДР та підвищенням культури водіння, трішки більше року тому запустили eTOLLs EU — рішення для комплексної оплати зборів за дороги у країнах ЄС. 

Це завершене рішення, що допомагає підібрати оптимальний маршрут для подорожі автівкою, розрахувати вартість поїздки та оформити всі платежі за платні дороги через Apple Pay и Google Pay.

 Лише за рік вони зростили базу клієнтів з 8 країн до 65 та отримали вже за півроку біля півмільйона євро інвестицій.

Крім того стартап потрапив у шорт ліст Tech Crunch Awards в листопаді на Web Summit 2023 та у лютому та був відібраний у програму Madeira Startup та потрапили в топ 10 найцікавіших стартапів Кіпра за версією EU—Startups.com.

ДОВІДКА:

Компанія Штрафи UA та засновники рішення eTOLLsEU — є піонером у діджиталізації контролю і сплати дорожніх платежів (штрафів ПДР, парковки, зелена карта, віньєтки, платні проміжки доріг в країнах ЄС). Наразі додатком Штрафи UA користується більше 2,5 мільйонів водіїв. За весь час існування завдяки національному сервісу перевірки Штрафи UA до бюджету України було надіслано понад 340 мільйонів гривень на сплату штрафів ПДР від водіїв.

Штрафи UА є візіонерами впровадження культури безпечного водіння.

eTOLLs EU — це революційне рішення для сплати зборів за платні дороги в країнах ЄС у смартфоні. Сервіс став драйвером впровадження рішень та підвищення мобільності в країнах ЄС. 

Нагадаємо, український стартап OpenDelta, що працює у сфері децентралізованих фінансів (DeFi), залучив $2,15 млн інвестицій. Це перший раунд фінансування для компанії, заснованої в січні 2024 року.