НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

"Укрзалізниця" анонсувала розробку інклюзивного вагона: які нововведення очікуються

"Укрзалізниця" анонсувала розробку інклюзивного вагона: які нововведення очікуються
Фото: пресслужба перевізника

“Укрзалізниця” розробляє спеціальний інклюзивний вагон для групових перевезень пасажирів на кріслах колісних. Проєкт цього вагона був представлений ветеранам, медичним хабам та громадським організаціям. Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Проєкт передбачає, що вагон буде обладнано чотирма окремими купе, кожне з яких буде пристосоване для комфортного перебування двох осіб на кріслах колісних і їх супроводжуючих. 

Розробка та виготовлення цього вагона здійснюватимуться у співпраці з громадськими організаціями та людьми, які безпосередньо скористаються цією послугою.

Щодо обладнання, у кожному купе вагона будуть розміщені два спальні дивани з можливістю регулювання кута нахилу та фіксації тіла.

Вагон також буде оснащений пультом для регулювання освітлення, кнопкою для виклику провідника та пристроєм для гучномовного зв'язку. Для супроводжуючих передбачені спеціальні спальні місця, які за функціоналом не відрізняються від звичайних місць у купе. Вагон буде обладнано пандусом та туалетом, адаптованим для користувачів крісел колісних. Тамбур, вхідна група та інші зони відповідатимуть вимогам для зручного пересування на кріслі колісному.

Окрім того, він буде мати систему кондиціювання повітря, комбіновану систему опалення та інші елементи, характерні для сучасних вагонів.

"Укрзалізниця продовжує оновлювати парк пасажирських вагонів, додаючи купе для перевезення людей на кріслах колісних та інші зручності для комфортного подорожування. Наразі в нашому розпорядженні вже є 50 таких вагонів. Сьогодні ми представляємо новий проєкт – унікальний вагон для групових перевезень осіб на кріслах колісних, який буде використовуватися для реабілітації, відпочинку, змагань або подорожей. Виготовлення цього вагона буде здійснене на наших потужностях", - повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Він додав, що випуск першого інклюзивного вагона планується у наступному році.