Toyota розробляє місяцехід для колонізації супутника Землі

Toyota розробляє місяцехід для колонізації супутника Землі
Toyota розробляє місяцехід для колонізації супутника Землі

Toyota разом із Японським агентством аерокосмічних досліджень розробляє місяцехід, який має допомогти людям колонізувати Місяць до 2040 року. Очікується, що його можна буде використовувати на Марсі.

Про це пише Assotiated Press.

Як зазначається, розробка називатиметься Lunar Cruiser на честь популярного позашляховика Toyota Land Cruiser.

За задумом інженерів, люди зможуть їсти, працювати, спати та спілкуватися один з одним на Місяці, не виходячи з транспортного засобу. Його запуск заплановано на кінець 2020-х років.

Дизайн місяцехода Lunar Cruiser нагадує автомобіль Land Cruiser, але у нього міцніший корпус і 6 коліс, які дозволять йому їздити по місячній поверхні, засіяній кратерами.

Він стане вдосконаленою версією сучасних всюдиходів, таких як китайський Chang'e 5 та індійський Chandrayaan 2, які виконують місії з дослідження місячної поверхні.

Також місяцехід буде оснащений спеціальною роботизованою рукою, яка зможе захоплювати та піднімати предмети. Її положення можна буде міняти. Рука була розроблена партнером Toyota Gitai Japan.

"Вирушивши в космос, ми зможемо розробити телекомунікації та інші технології, які виявляться цінними для життя людини", - каже керівник проекту Lunar Cruiser у Toyota Такао Сато.

Нагадаємо, Китай розглядає варіанти відправлення людей на Місяць у найближчі роки.

Зазначимо, голова Державного космічного агентства Володимир Тафтай заявив, що Україна планує взяти участь у проекті з відправлення людей на Місяць, а також може допомогти з побудовою поселення на супутнику, створенням відповідних енергосистем та систем життєдіяльності.