ДБР повідомило про підозру у держзраді українському офіцеру, який нині командує кораблем РФ "Адмірал Макаров"

ДБР повідомило про підозру у держзраді українському офіцеру, який нині командує кораблем РФ "Адмірал Макаров"
"Адмірал Макаров"

Російським ракетним кораблем "Адмірал Макаров", який б'є крилатими ракетами територією України, командує колишній український офіцер із Вінниці.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому капітанові 2-го рангу української військової частини, яка дислокувалась у Криму. Наразі він є командиром російського фрегата "Адмірал Макаров".

Про це повідомляє ДБР.

Так, у 2014 році він порушив присягу і залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислокуватися до Миколаївської області. Вінничанин присягнув збройним силам Росії та продовжив службу у російському чорноморському флоті.

Проте дезертир повернувся до України 2022 року, але з російськими військами. Корабель під його командуванням робив запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

Слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та повідомили колишньому українському військовому про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання як позбавлення волі до 15 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Нагадаємо, що Росія вивела з окупованого Севастополя всі підводні човни свого Чорноморського флоту, що діють.