Росіяни розглядають спосіб "розмінувати" Маріуполь, випустивши полонених українців на мінні поля - СБУ

мінне поле, поле, Маріуполь, війна в Україні

Російські окупанти розглядають спосіб "розмінувати" Маріуполь, випустивши полонених українців на мінні поля. Для цього навіть придумали новий термін: "розмінування природним шляхом". 

Про це повідомляє СБУ, посилаючись на інформацію із перехоплених телефонних розмов. 

"Обговорювався начебто момент: на допомогу вам чи місту Маріуполю на розмінування природним шляхом, або на окопи хочуть визначити затриманих з Мелітополя", – говорить своєму колезі військовослужбовець ФСБ РФ з позивним "Каспій". 

Він запевняє, що це вже погоджено з місцевими колаборантами, які виконують роль окупаційної влади:  

"Тор" (співробітник ФСБ РФ) мені повідомив, що від тебе йшла ініціатива… наше керівництво продублювало коменданту області, всі в курсі. Головне – механізм продумати".

Як повідомляють правоохоронці, механізм - тобто де утримувати і як годувати "робочу силу", щоб вона допомагала його кровожерливій "Батьківщині".

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти відновили водопостачання, проте дуже багато води витікає на вулиці, утворюючи величезні калюжі, у яких миються люди, що загрожує розповсюдженню інфекцій через високу температуру.    

Разом з тим, місцеві жителі вимушені стояти у чергах за гуманітаркою у смороді, який доноситься від переповненого трупами моргу.